FAQ

Krijg ik een garantie op mijn gewichtsverlies?
Nee. Hoeveel gewicht je precies gaat verliezen is heel moeilijk te voorspellen omdat dit van veel factoren afhangt, zoals genen, leef- eet- en beweegpatroon en de mate waarin je je aan het programma en de adviezen van uw Smallbite afvalcoach houdt. Ook vindt soms een verschuiving plaats in de verhouding vet-, spier- en vochtmassa die leidt tot een aanzienlijke verbetering van postuur en gezondheid. Omdat spiermassa zwaarder is dan vetmassa hoeft dit echter niet altijd met groot gewichtsverlies gepaard te gaan.
Van de deelnemers tot nu toe verloor 80% een medisch significant gewicht, tot 29% van het startgewicht. Bij het intake-gesprek wordt er samen met jou een streefgewicht bepaald, dat afhangt van geslacht, bouw, lengte en startgewicht.

In alle gevallen hebben wij een inspanningsverplichting, en zullen we alles doen binnen onze mogelijkheden om te helpen.
Meer informatie bel of mail.


Zijn er specifieke bijwerkingen?

Nee. Zie het als het inlopen van nieuwe schoenen. Smallbite gaat uit van een gewenningsperiode van een aantal dagen. Dit is vergelijkbaar met een reguliere beugel. Meer informatie bel of mail.
Ook heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de Smallbite als "non-significant-risk device" geclassificeerd.


Kan ik nog praten, geeuwen, overgeven?

Ja. Smallbite patiënten kunnen de mond niet verder openen dan ongeveer 12 mm. Op de spraak heeft dit geen noemenswaardig effect. Ook gapen is op zich geen probleem, al kan de mond niet volledig worden opengesperd.
Alle voeding die door de mond naar binnen kan, kan er per definitie ook weer uit; dientengevolge zijn er geen problemen bekend met overgeven.
Meer informatie bel of mail.


Zijn er dingen die ik niet mag eten?
Ja. Maar in principe kun je vrijwel alle voeding, eventueel extra klein gesneden, blijven eten. Bepaalde voeding is makkelijker te eten met de Smallbite dan andere. Dit zul je vanzelf gaan ervaren.
Meer informatie bel of mail.


Is onderhoud van de Smallbite beugel eenvoudig?
Ja. Je hoeft zelf weinig onderhoud te verrichten aan de Smallbite beugel. Het enige wat er van je verwacht wordt is:

  • Goed spoelen met water na elke maaltijd, zodat er geen etensresten achterblijven in componenten van de Smallbite.
  • Voor het slapen gaan spoelen met een antibacteriële mondspoeling (bij drogist verkrijgbaar).
  • Goed poetsen van de tanden
  • Het schema aanhouden van controles, zodat de Smallbite orthodontist de beugel kan controleren en afstellen.


Is de Smallbite zichtbaar voor anderen?
Nee. De beugel wordt in de meeste gevallen bevestigd op de één-na achterste boven- en onder kiezen. Deze bevestiging is voor anderen alleen te zien van heel dichtbij en alleen indien men in je mond kijkt.
De strip loopt volledig onder de bovenlip en is dus ook niet zichtbaar voor anderen.
Meer informatie bel of mail.


Kan ik de Smallbite uit de mond halen?

Nee, tenzij in geval van nood. De Smallbite beugel kan alleen uit de mond verwijderd worden door de Smallbite orthodontist. Het is de bedoeling dat je de Smallbite beugel gedurende de behandelduur voortdurend, dag en nacht, in de mond hebt. Alleen voor noodgevallen, als je je mond compleet moet kunnen openen of als er een defect op mocht treden met betrekking tot de beugel, wordt je door de orthodontist uitgelegd en getoond hoe je de Smallbite buiten gebruik kunt stellen.

Is de plaatsing van Smallbite pijnlijk?
Nee. De plaatsing en verwijdering van de Smallbite is pijnloos, omdat de Smallbite beugel op de kiezen wordt geplakt. Je hoeft dan ook niet verdoofd te worden.
Meer informatie bel of mail.


Is een slecht gebit een probleem?

Ja. Om de Smallbite beugel op een veilige en comfortabele manier in je mond te kunnen plaatsen, dient je gebit aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  1. Geen kunstgebit.
  2. Normaal, gezond tandvlees.
  3. Geen onbehandeld tandbederf.
  4. Voldoende geschikt kiesoppervlak achterin de mond (de Smallbite orthodontist zal dit beoordelen bij de intake).

Meer informatie bel of mail.

Kan ik bij mijn eigen orthodontist terecht?

Nee. De Smallbite kan alleen geplaatst, gecontroleerd en verwijderd worden door de Smallbite orthodontist. Dit betekent echter niet dat de Smallbite orthodontist je nieuwe orthodontist wordt. Je blijft gewoon bij je eigen orthodontist onder behandeling. De Smallbite orthodontist zal zich alleen richten op de beugel en de preventie van bijwerkingen daarvan op jouw mond en gebit in het bijzonder.

Gewichtsverlies
zonder risico!

No cure no pay (4 weken test)

Geen afwijkend dieet

Samen met afvalcoach

Klik voor intake/oriëntatie


Kom ik in aanmerking voor een Smallbite?

TEST JE BMI

 _
 _
 _
geslacht M     V
leeftijd
lengte (cm)
gewicht


  KLINIEK BUSSUM

Brinklaan 7
1440 EP Bussum


  KLINIEK UDEN

Boekelsedijk 2a
5404 NK  Uden


  CONTACT

Email: info@smallbite.nl
Telefoon:
Jan Renders:
06 - 52 69 36 89
Jeannette Dercksen:
085 - 0021667